ГоловнаСвіт

Білорусь узяла $500 млн кредиту в Китаю, не дочекавшись грошей із Москви

У Мінську назвали цю угоду безпрецедентною.

Білорусь узяла $500 млн кредиту в Китаю, не дочекавшись грошей із Москви
Фото: select.by

Міністерство фінансів Білорусі в понеділок, 16 грудня, підписало угоду про терміновий кредит на суму 3,5 млрд юанів (близько 500 млн доларів) із шанхайською філією Банку розвитку Китаю.

Про це йдеться на сайті міністерства.

Кредит не пов'язаний із реалізацією будь-якого проєкту і може бути спрямований на загальні цілі, в тому числі на погашення й обслуговування державного боргу, підтримання золотовалютних резервів, а також сприяння розвитку двосторонньої торгівлі між Білоруссю і Китаєм.

Міністерство назвало цю угоду безпрецедентною.

На початку року Білорусь попросила Росію виділити новий кредит - $600 млн, щоб рефінансувати зобов'язання, які країна повинна погасити 2019 року. Загальний борг Мінська перед Москвою сягає $7,6 млрд. У Кремлі заявили, що питання "на опрацюванні", а у квітні міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявляв, що рішення виділити гроші загалом прийнято.

Але переказу коштів так і не відбулося, тож уже в жовтні Мінфін Білорусії заявив, що не розраховує на отримання кредиту і не веде переговорів із цього питання. Натомість, як зазначили в міністерстві, Мінськ вирішив узяти кредит у Пекіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram