ГоловнаСвіт

Генсек ООН розчарований результатами конференції з клімату

У підсумковій заяві немає конкретних, обов'язкових до виконання кроків.

Генсек ООН розчарований результатами конференції з клімату
Антониу Гутерреш
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш висловив розчарування результатами конференції ООН зі зміни клімату, що завершилася в Мадриді в неділю.

"Міжнародне співтовариство втратило важливу можливість показати прагнення до скорочення наслідків кліматичних змін, адаптації та фінансування для боротьби із зміною клімату", - написав він у твіттері.

Водночас Гутерреш закликав не здаватися.

Учасники конференції раніше в неділю після суперечок і кількох безуспішних спроб, зрештою, погодили фінальний документ, пише Німецька хвиля.

У підсумковій заяві вони закликали держави вживати заходів для виконання умов Паризької угоди шодо клімату від 2015 року, однак конкретних заходів і обов'язкових до виконання кроків у цьому документі не прописано.

У заяві, поширеній за підсумками конференції, міститься заклик до світової спільноти надавати допомогу країнам, що розвиваються в цій сфері, і підняти планки своїх власних кліматичних цілей.

Голова конференції, міністр охорони навколишнього середовища Чилі Кароліна Шмідт висловила сподівання на те, що підсумкова заява допоможе досягти домовленостей на наступній конференції, яка пройде в 2020 році в Глазго.

Конференція в Мадриді проходила 2-13 грудня, але ухвалення фінального документа затягнулося приблизно на 40 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram