ГоловнаСвіт

Будівництво "Північного потоку - 2" планують продовжити до весни 2020 року

Відповідну заявку скерували в німецьке відомство морського судноплавства.

Будівництво "Північного потоку - 2" планують продовжити до весни 2020 року
Фото: ИноСМИ

Будівництво газопроводу "Північний потік - 2" планують продовжити до весни 2020 року. Про це свідчить заявка на внесення відповідних змін у проєкт, яку компанії-розробники газопроводу AG скерували в німецьке Федеральне відомство морського судноплавства і гідрографії, пише DW.

Очікується, що відомство розгляне запит у понеділок, 16 грудня.

Раніше повідомлялося, що церемонія запуску газопроводу запланована на 8 січня 2020 року.

Газопровід, будівництво якого здійснюють низка європейських компаній, повинен пройти по Балтійському морю паралельно з вже існуючим "Північним потоком". По "Північному потоку - 2" російський газ буде поставлятися в Європу, пропускна здатність труби становитиме 55 млрд кубометрів на рік.

Засновником і єдиним акціонером Nord Stream 2 є російський концерн-монополіст "Газпром". Компанія планувала завершити будівництво до кінця 2019 року. Однак терміни затягнулися, оскільки дозвіл від данського енергетичного агентства було отримано тільки наприкінці жовтня.

Проти реалізації проєкту виступають низка європейських країн, зокрема Україна, яка побоюється припинення транзиту російського газу.

Польща вважає "Північний потік - 2" загрозою енергетичній безпеці ЄС. Сполучені Штати також впевнені, що проєкт посилить залежність Європи від постачань газу з Росії.

11 грудня Палата представників Конгресу США погодила санкції проти фірм та окремих осіб, які беруть участь у реалізації "Північного потоку - 2". Документ очікує розгляду в Сенаті США. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram