ГоловнаСвіт

75-річного експрезидента Судану засудили до двох років ув'язнення за корупцію

Тюремний термін скоротили з десяти до двох років у зв'язку з похилим віком аль-Башира.

75-річного експрезидента Судану засудили до двох років ув'язнення за корупцію
Фото: africa.actualno.com

Суд в Судані визнав колишнього президента країни Омара аль-Башира винним в корупції і засудив його до двох років ув'язнення, повідомляє в суботу Associated Press.

"Цей термін 75-річний колишній глава держави проведе не в тюрмі, а в спеціальній реабілітаційній клініці, в якій відбувають покарання похилого віку злочинці", - йдеться в повідомленні.

Усі фінансові кошти, виявлені у експрезидента, підлягають конфіскації.

Тюремний термін колишньому лідеру країни був скорочений з десяти до двох років у зв'язку з його похилим віком.

Йдеться про вердикт лише по одній з розглянутих в суданських судах справ, фігурантом яких є аль-Башир.

Епізод стосувався виявлення під час обшуку після повалення аль-Башира в квітні цього року секретної кімнати в президентському палаці, де зберігалися $113 млн в різних валютах.

Нагадаємо, рік тому в Судані почалися масштабні акції протесту проти президента. В результаті суданські військові усунули аль-Башира від влади.

Омар аль-Башир прийшов до влади в 1989 році в результаті збройного перевороту. У 2010 році Міжнародний кримінальний суд звинуватив його в організації геноциду під час конфлікту в західній суданській провінції Дарфур. Президента Судану вважають ініціатором масового знищення трьох етнічних меншин: фур, масаліт і загава. За даними ООН, з моменту початку конфлікту в 2003 році в Дарфурі загинули 300 тисяч людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram