ГоловнаСвіт

Білий дім зменшив кількість співробітників, яким дозволено слухати розмови Трампа

Тепер їх призначає особисто президент.

Білий дім зменшив кількість співробітників, яким дозволено слухати розмови Трампа
Фото: EPA/UPG

Радники президента США Дональда Трампа обмежили число співробітників адміністрації, яким дозволено слухати його телефонні розмови з іноземними лідерами. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела в Білому домі.

"Тепер доступ до телефонних дзвінків президента є тільки у співробітників адміністрації, призначених особисто Трампом. Список цих людей затверджує радник з нацбезпеки Роберт О'Браєн. Серед них - його заступник Метт Поттінгер, держсекретар Майк Помпео, виконувач обов'язків керівника апарату Білого дому Мік Малвані і його заступник Роб Блер", - ідеться в повідомленні.

Раніше слухати телефонні розмови Трампа могли помічники-експерти з різних сфер або країн, з лідерами яких розмовляв президент. За словами співрозмовників CNN, доступ до стенограм цих бесід тепер також має обмежене коло осіб.

Як заявило джерело телеканалу, такі заходи вжито, щоб запобігти витоку інформації, що стосується цих розмов.

Ще один співрозмовник CNN жартома назвав зміни "правилом Віндмана" - на честь підполковника Олександра Віндмана, співробітника Ради нацбезпеки. Він був одним з тих, хто був присутній під час телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським 25 липня.

Нагадаємо, президенту США загрожує імпічмент через телефонну розмову із Зеленським, під час якої він, на думку демократичної більшості в Конгресі, тиснув на співрозмовника, прагнучи змусити його провести розслідування щодо політичного противника - Джо Байдена.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram