ГоловнаСвіт

Джуліані заявив, що "добув в Україні більше, ніж Трамп міг уявити"

Адвокат готує 20-сторінковий звіт щодо поїздки в Європу.

Джуліані заявив, що "добув в Україні більше, ніж Трамп міг уявити"
Рудольф Джулиани
Фото: EPA/UPG

Особистий адвокат американського президента Рудольф Джуліані заявив, що під час поїздки в Україну зібрав дуже багато корисної інформації, щоб захистити Дональда Трампа від імпічменту. Про це сказав у інтерв'ю The Wall Street Journal.

Джуліані розповів, що Трамп зателефонував йому, щойно його літак приземлився в Нью-Йорку після поїздки в Європу.

За словами адвоката, йому "вдалося добути більше, ніж Трамп міг уявити".

Він пояснив виданню, що тепер працює над викладом для Трампа своїх висновків від поїздки в 20-сторінковому звіті. Подробиць Джуліані не повідомив, однак зауважив, що його зусилля були "виправдані, щоб захистити Трампа".

Крім того, він розповів, що працює над документальним серіалом, який готує консервативна мережа One America News. У стрічці йтиметься про розслідування проти сім'ї Байденів і газової компанії Burisma, а також про втручання у вибори - щоправда, не уточнюється, з якої саме сторони.

Видання нагадує, що Джуліані є фігурантом справи, яка розглядається прокуратурою Нью-Йорка. Крім того, він - одна з ключових фігур розслідування щодо імпічменту Трампа, а також Джуліані називають куратором неофіційного каналу впливу на українському напрямі.

Минулого тижня Джуліані відвідав Європу, "щоб отримати інформацію, яка має скомпрометувати позицію демократів у процесі імпічменту".

У Будапешті особистий адвокат Трампа зустрівся з колишнім генпрокурором Юрієм Луценком.

У Києві він мав зустрічі з нинішніми депутатами Ради Олександром Дубінським і Андрієм Деркачем, а також із колишнім співробітником посольства України в США Андрієм Теліженком та нещодавно звільненим прокурором Костянтином Куликом.

Американські ЗМІ писали, що список людей, з якими бачився Джуліані, досить сумнівний. Журналісти звернули увагу на те, що більшість цих посадових осіб так чи інакше були пов'язані з корупцією та поширювали спростовану теорію про те, що нібито Україна, а не Росія втручалася у вибори президента США 2016 року.  

Як відомо, Джуліані погодився стати адвокатом Трампа у квітні 2018 року, щоб допомогти йому під час розслідування спецпрокурора Мюллера щодо втручання Росії у вибори президента США.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram