ГоловнаСвіт

Демократи в Конгресі висунули звинувачення Трампу

Президентові закидають зловживання владою і перешкоджання роботі Конгресу.

Демократи в Конгресі висунули звинувачення Трампу
Фото: EPA/UPG

Представники Демократичної партії в Конгресі США офіційно звинуватили президента Дональда Трампа у зловживанні владою й у перешкоджанні роботі Конгресу.

Про це група конгресменів на чолі зі спікером Ненсі Пелосі оголосила на пресконференції у вівторок, пише "Голос Америки".

За словами голови Юридичного комітету Палати представників Джеррольда Надлера, дії президента зашкодили національній безпеці і поставили під загрозу чесність майбутніх президентських виборів.

"Використовувати свою посаду для отримання неналежної особистої вигоди, ігноруючи або завдаючи шкоди національним інтересам, - це порушення закону, за яке можна оголосити імпічмент президенту", - вважає він.

Ще одна група порушень стосується перешкоджання розслідуванню Палати представників. Зазначають, що Трамп заблокував дачу показань декотрих чиновників, а також передачу конгресменам необхідних документів.

Голова Комітету з розвідки Адам Шифф підкреслив, що свідчення зловживань Трампа численні і неспростовні.

Проєкт звинувачень повинен затвердити Юридичний комітет, а потім проголосувати Палата представників. Потім справа президента піде в Сенат, де республіканці мають більшість і де, як очікується, Трампа можуть виправдати.

Нагадаємо, що процедуру імпічменту Трампа запустили після того, як в ЗМІ з'явилася інформація про те, що він міг тиснути на президента України Володимира Зеленського з метою розслідування проти сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Демократи вважають, що Трамп зловживав повноваженнями, намагаючись створити проблеми своєму політичному суперникові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram