ГоловнаСвіт

Американський словник Вебстера визначив слово року

Кількість пошукових запитів за ним зросло більш ніж на 300 відсотків з 2018 року.

Американський словник Вебстера визначив слово року
Фото: bbc.com

Американський словник Вебстера назвав займенник "they" (вони) словом року. Таке рішення лінгвістичні експерти прийняли у зв'язку зі збільшенням на 313% запитів цього слова на сайті словника порівняно з 2018 роком, пише CTV News.

"Повинен зізнатися, для мене це дивно. Це слово, яке ми всі знаємо і любимо. Так багато людей говорили про нього", - повідомив лексикограф і редактор видавництва "Мерріем Вебстер" Пітер Соколовський.

Сплеск пошукових запитів слова "they" стався після того, як словник додав до нього нове визначення у вересні 2019 року. До трактування цього займенника додали - "людина, яка не ідентифікує себе ні як чоловіка, ні як жінку". При цьому експерти відзначили, що слово "вони" використовується як займенник однини ще з кінця XIV століття.

Директор представництва трансгендерних груп Нік Адамс зазначив, що вибір словника є позитивним кроком у визнанні небінарних людей, тобто тих, чия гендерна ідентичність знаходиться поза бінарною гендерною системою і не може визначитися як винятково чоловік або жінка.

Нагадаємо, за версією Оксфордського словника, словом 2019 року обрали вислів climate emergency, що перекладається як "надзвичайна кліматична ситуація".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram