ГоловнаСвіт

У Британії серійний ґвалтівник отримав 33 довічні вироки

Макканна визнали винним у тому, що 37 разів ґвалтував 11 жінок і дітей.

У Британії серійний ґвалтівник отримав 33 довічні вироки
Джозеф Макканн
Фото: Met Police

Серійний ґвалтівник, який протягом двох тижнів напав на 11 жінок і дітей в Англії, отримав 33 довічні вироки.

Про це повідомляє ВВС.

Жертвам Джозефа Макканна було від 11 до 71 року. Трьох жінок він схопив на вулиці, погрожуючи їм ножем. Декого ґвалтував годинами і неодноразово.

Суд у Лондоні визнав його винним за 37 звинуваченнями.

"Це була справжня кампанія зґвалтувань, викрадень і насильства. Я ніколи не бачив нічого подібного і не чув про таке", - сказав суддя.

Макканн відбуватиме всі 33 терміни одночасно. Він зможе клопотати про умовно-дострокове звільнення не раніше ніж через 30 років.

Макканн нападав на людей, переважно жінок, у Лондоні, передмістях Лондона, в Манчестері і графстві Чешир.

Свій перший напад він здійснив 21 квітня. Озброївшись ножем, він схопив 21-річну жінку у Вотфорді - вона поверталася додому з нічного клубу, затягнув її в будинок і зґвалтував.

Через чотири дні він напав на 25-річну жінку в лондонському районі Волтамстоу. Жінка поверталася додому близько опівночі. Він ґвалтував її протягом 14 годин у різних будинках і парках.

Того ж дня він напав на 21-річну жінку та її сестру в лондонському районі Еджуер. Жінкам удалося врятуватися після того, як він привіз їх у Вотфорд, де зарезервував готельний номер. Одна із сестер вдарила його пляшкою горілки по голові - і жінки втекли і звернулися по допомогу.

Рано-вранці 5 травня Макканн проник у кімнату жінки, яку він зустрів у барі в районі Манчестера. Він прив'язав її до ліжка, а потім зґвалтував її 11-річного сина і 17-річну дочку. Він сказав дітям: "Завтра ви їдете до Європи, але зараз ви мої". 17-річній дівчинці вдалося втекти - вона вистрибнула голяка з вікна і викликала поліцію.

Макканн утік із місця злочину, а потім зґвалтував 71-річну перехожу і 13-річну дівчинку, яких побачив на вулиці. Того ж дня Макканн викрав двох 14-річних дівчаток, погрожуючи зарубати їх мачете.

Поліція знайшла його автомобіль, він намагався втекти. Зрештою, врізався в дерево, заліз на нього, де його і виявив поліцейський вертоліт. Маккана заарештували 6 травня.

Сам Макканн відмовився прибути в будівлю суду під час процесу. Він лежав під ковдрою у своїй камері, стверджуючи, що в нього сильно болить спина.

2008 року Макканна засудили за розбій: він проник у будинок, зламавши двері.Виявивши літню господиню, пригрозив їй ножем. Йому кілька разів відмовляли в умовно-достроковому звільненні, але в березні 2017 року таки звільнили.

Незабаром після цього він скоїв новий злочин (крадіжку зі зломом) і в січні 2018 року знову був засуджений, однак півтора року опісля вийшов умовно-достроково.

Остання його зустріч зі службовцями наглядової служби відбулася лише за три дні до першого нападу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram