ГоловнаСвіт

Луценко дав інтерв'ю адвокатові Трампа Джуліані для його документального фільму

Колишній генпрокурор заявив, що експосолка США в Україні Йованович брехала під присягою.

Луценко дав інтерв'ю адвокатові Трампа Джуліані для його документального фільму
Луценко дал интервью адвокату Трампа Джулиани
Фото: twitter.com/ChanelRion

Колишній генеральний прокурор України Юрій Луценко в Будапешті дав інтерв'ю адвокату президента США Дональда Трампа Руді Джуліані, який робить документальний серіал для телеканалу республіканців OANN.

Фото з інтерв'ю опублікувала журналістка американського телеканалу One America New Шанель Ріон у своєму Twitter.

Вона написала, що зустріч відбулася в Будапешті, і подала цитату Луценка про колишню посолку США в Україні Марі Йованович, прикріпивши хештег #Йовановичбреше. Зокрема, Луценко заявив, що Йованович говорила неправду, виступаючи в Конгресі в рамках розслідування імпічменту Дональда Трампа.

"Посол Йованович брехала під присягою американському народу і Адаму Шиффу в розслідуванні імпічменту", - написала Ріон.

Вона також тегнула в пості голову Комітету Палати представників США з розвідки Шиффа, який проводив слухання.

Прессекретарка Луценка Лариса Сарган уточнила, що Луценко і Джуліані беруть участь у зйомках документального фільму.

"Юрій Луценко дійсно зустрічався з Рудольфом Джуліані для запису документального фільму. У розмові з близьким соратником президента США ексгенпрокурор повторив основні положення, неодноразово публічно висловлені ним у низці інтерв'ю для вітчизняних і зарубіжних ЗМІ. Головне з них - посольство США в Україні заблокувало слідство про 7 млрд доларів ОЗУ президента-втікача Януковича, які були розміщені в американському хеджфонді", - написала Сарган у фейсбуці.

Нагадаємо, Йованович прийшла на слухання в Конгресі, всупереч позиції Білого дому. Вона свідчила на закритих слуханнях у Палаті представників у контексті розслідування щодо імпічменту президента США. Виступаючи як свідок Йованович заявила, що Трамп особисто вимагав її звільнення.

Йованович відкликали з Києва в травні, тоді як Джуліані намагався домогтися, щоб українська влада провела розслідування стосовно колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина.

Агентство Associated Press з посиланням на колишню дипломатку повідомило, що Йованович відсторонили від посади після того, як вона наполягла на тому, що прохання Джуліані про проведення розслідувань в Україні слід передавати через офіційні канали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram