ГоловнаПолітика

Зеркаль вважає інтерв'ю з нею в New York Times прикладом маніпуляції

"Воно дуже далеке від дійсності. І це такий приклад маніпуляції, який я вважала властивий тільки російській пропаганді".

Зеркаль вважає інтерв'ю з нею в New York Times прикладом маніпуляції
Фото: Макс Левин

Колишня заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль різко розкритикувала інтерв'ю з нею, опубліковане сьогодні в New York Times.

Таку заяву вона зробила в ефірі Радио НВ.

У матеріалі New York Times йдеться, що Зеркаль першою серед українських високопосадовців визнала, що уряд України знав про блокування надання військової допомоги у той час, коли американські дипломати вимагали від Зеленського публічно заявити про початок політично мотивованого розслідування проти опонентів Трампа.

"Те, що було в тій статті, яка сьогодні вийшла, воно дуже-дуже далеке від дійсності. І це такий приклад маніпуляції, який я вважала властивий тільки російській пропаганді", - зазначила дипломатка.

За її словами, в листі, отриманому від посольства України в США йшлося лише про те, що питання про військову допомогу залишилося без остаточного рішення.

"Жодних додаткових наголосів на тому, що це проблема, вони дуже знервовані або бачать в цьому якийсь намір, не було. Воно привернуло мою увагу, тому що для мене було дійсно незрозуміло, чому воно ще не вирішене. Але такого відчуття, що це криза, це може призвести до якихось наслідків, у мене не було", - пояснила Зеркаль.

За її словами, це було одне з питань, яке вона планувала обговорити з помічником президента Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком у серпні, але зустрілася з ним лише у вересні.

"Це питання вже обговорювали всі, і зайвий раз обговорювати це з Андрієм у мене не було ні можливості, ні бажання", - зазначила вона.

Раніше 3 грудня New York Times опублікувало інтерв'ю з Оленою Зеркаль, згідно з яким після початку розслідування Палати представників США у справі про імпічмент Трампа офіс Зеленського спробував приховати інформацію, яка могла б зашкодити Трампу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram