ГоловнаСвіт

Йованович прийшла на слухання в Конгрес усупереч позиції Білого дому

Колишній посол не послухалася адміністрації Трампа.

Йованович прийшла на слухання в Конгрес усупереч позиції Білого дому
Фото: пресс-служба президента

Колишній посол США в Україні Марі Йованович з'явилася на закриті слухання в комітетах Конгресу із закордонних справ, розвідки і нагляду.

Як повідомляє "Голос Америки", Йованович прийшла свідчити в рамках розслідування з питання про імпічмент щодо президента Дональда Трампа.

Вона з'явилася на слуханнях усупереч позиції Білого дому, який наполягає, щоб колишні і діючі співробітники адміністрації не співпрацювали з розслідуванням про можливий імпічмент президента.

Йованович відкликали з Києва в травні, в той час як Руді Джуліані, особистий юрист Дональда Трампа, намагався домогтися, щоб українська влада провела розслідування стосовно колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина.

Агентство Associated Press у четвер з посиланням на колишнього дипломата повідомило, що Йованович відсторонили від посади після того, як вона стала наполягати на тому, що прохання Руді Джуліані про проведення розслідувань в Україні повинні передаватися по офіційних каналах.

Нагадаємо, що 3 жовтня в закритих слуханнях у Палаті представників взяв участь Курт Волкер, колишній спецпредставник Держдепартаменту в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram