ГоловнаПолітика

Російське телебачення показало "інтерв'ю" Зеленського

"Журналістка запитала щось у коридорі, я їй щось відповів. Таке інтерв'ю".

Російське телебачення показало "інтерв'ю" Зеленського
Фото: EPA/UPG

Російське телебачення в неділю, 15 грудня, показало "інтерв'ю" президента України Володимира Зеленського телеканалу "Росія 1", яке він дав під час саміту "нормандської четвірки" в Парижі.

Знімальна група каналу зустріла його в кулуарах саміту й поставила запитання про враження від першої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, передає DW.

"Перша зустріч особиста... Поговорили, порушували важливі питання. Зараз усі втомилися - хочемо повечеряти. Я вважаю, що це правильний початок, у принципі, для зустрічей такого формату", - сказав Зеленський.

Він також наголосив на своїй головній меті: "У нас є можливість домогтися важливого результату - кінця війни в Україні, кінця війни в нашій країні. Я хочу... По-перше, через чотири місяці буде ще зустріч, оскільки багато питань - за один раз все не вирішити. І справді - різні погляди на різні питання".

Зеленський також зазначив, що найважливішим вважає початок спілкування між сторонами. 

"Мінськ, як то кажуть, Мінськом, але час минає, час змінюється. У нас інші трошки погляди. Я вважаю, що, у принципі, у нашій країні видніше, оскільки це наша країна й ми дуже добре знаємо людей, які живуть на окупованих територіях. Я вважаю, що головне те, що ми всі почали спілкуватися. І це найголовніше", - зазначив Зеленський.

У сюжеті "Росія 1" зазначається, що Зеленський продовжував "спокійно" давати інтерв'ю, попри "розстрільні погляди", які в цей час кидав на нього заступник глави його Офісу Кирило Тимошенко, і "хапання за голову" глави Офісу Андрія Богдана. Також кореспонденти повідомили, що це було "перше нормальне повноцінне спілкування" українського президента з російськими ЗМІ за останні шість років.

Раніше телеканал "Росія 1" анонсував "перше повноцінне інтерв'ю" Зеленського російським ЗМІ. Пізніше Зеленський спростував це, зазначивши, що "журналістка запитала щось у коридорі, я їй щось відповів. Таке інтерв'ю".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram