ГоловнаПолітика

Дубілет розповів про невдоволення міністрів і їх заступників розміром зарплат

"Їм складно підтримувати свої сім'ї".

Дубілет розповів про невдоволення міністрів і їх заступників розміром зарплат
Фото: "Наш"

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет підтвердив, що міністри і їх заступники хочуть отримувати більше, ніж зараз.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Наш".

"Я вам так можу сказати - насправді, зараз серед міністрів і заступників міністрів багато розмов йде про те, що вони просять велику зарплату, офіційну зарплату, звичайно, тому що насправді багато з них прийшли з приватного сектора. Вони бачать, що в приватному секторі вони могли б отримувати там, я не знаю, в 10-20 разів більше, ніж зараз. І їм дійсно складно підтримувати свої сім'ї. На жаль, не у всіх міністрів є така фінансова подушка, як у мене, наприклад, у деяких інших колег. Тому це дійсно у нас досить такі складні дискусії", - сказав Дубілет.

За його словами, ситуація складна, адже з одного боку є конкретні люди, яких треба залучити в урядову команду, але вони не можуть піти на ту зарплату, яка є в держсекторі. З іншого боку, додав міністр, підвищити їм зарплату також неможливо, оскільки на рівні мінімальних зарплат це буде виглядати погано.

Відповідаючи на питання про себе, Дубілет зазначив, що витрачає приблизно 3-5 тисяч доларів на місяць, з яких 2,5 тисячі йде на оренду квартири. За його словами, його зараз "годує Монобанк", який росте "божевільними темпами".

Нагадаємо, що напередодні міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його не влаштовує зарплата в 29 тис. гривень, і він звільниться, якщо її не збільшать мінімум до 80 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram