ГоловнаПолітика

У МВС пояснили, чому ветерани "Пума" і "Буча" не стали підозрюваними у справі Шеремета

Ветерани "можуть мати інформацію про справу Шеремета".

У МВС пояснили, чому ветерани "Пума" і "Буча" не стали підозрюваними у справі Шеремета
Артем Шевченко
Фото: Artem Shevchenko / Facebook

Подружжя - ветерани війни на Донбасі Інна та Владислав Грищенко, більш відомі за позивними "Пума" і "Буча", не стали підозрюваними у справі Шеремета, тому що зараз вони фігурують лише як особи, які можуть мати певну інформацію.

Про це розповів представник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, передає hromadske.

Він зазначив, що подружжя стали підозрюваними у іншій справі - у підготовці замаху на бізнесмена в місті Косів Івано-Франківської області.

"Ми й почали з того, що на підозру у справі Шеремета вийшли через увагу про замах на бізнесмена у місті Косів, зокрема, у такому елементі, як дуже схожий вибуховий пристрій", - уточнив Шевченко.

Слідчі, за словами спікера, переконані, що ветерани "можуть мати інформацію про справу Шеремета".

"Вони поки що не стали підозрюваними безпосередньо у справі Шеремета, але їхні контакти, зв'язки, розмови та інші факти разом всім нам кажуть, що це ті особи, які дуже цікавлять слідство, зокрема у справі Шеремета", - зазначив спікер, додавши, що в майбутньому вони можуть стати і підозрюваними, якщо на це будуть підстави.

Нагадаємо, 12 грудня глава МВС України Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів у справі Шеремета. За кілька хвилин до цього музикант Riffmaster Андрій Антоненко повідомив, що до нього прийшли з обшуками і підозрюють у вбивстві журналіста Шеремета.

Згодом поліція дала брифінг, правоохоронці назвали п'ятьох підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Це військова медсестра Яна Дугарь, дитячий хірург в Охматдиті Юлія Кузьменко, музикант і доброволець Андрій Антоненко і подружжя - ветерани війни на Донбасі Інна та Владислав Грищенко, відомі під прізвиськами "Пума" та "Буча".

За даними слідства, Антоненко і Кузьменко закладали вибухівку під авто Павла Шеремета.

13 грудня Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram