ГоловнаПолітика

Не всі ОДА здатні перетворити гроші на якісні дороги - радник прем'єра Голик

Лідери у використанні Дорожнього Фонду - Хмельницька, Харківська та Дніпропетровська ОДА.

Не всі ОДА здатні перетворити гроші на якісні дороги - радник прем'єра Голик

Обласні державні адміністрації станом на 30 листопада не використали 2,8 млрд грн на ремонт доріг, які їм надійшли з державного бюджету. Про це повідомив радник прем'єр-міністра України Юрій Голик.

За його словами, відповідно до закону про Дорожній фонді в цьому році в ОДА надійде загалом 14,6 млрд грн з державного бюджету на ремонт і утримання обласних та сільських доріг. Станом на 30 листопада вже надійшло 13,7 млрд грн. Але з них використано лише 10,9 млрд.

При цьому ще буде транш 897 млн грн в грудні.

"Здавалося б - ось воно, щастя. Гроші впали з неба, просто використовуй їх. Але ні. Наявність грошей - це не завжди якісні дороги. Потрібен ще менеджмент", - вважає Голик.

Лідери у використанні Дорожнього фонду - Хмельницька, Харківська та Дніпропетровська ОДА, які використали більше 95% Дорожнього фонду кожна. Аутсайдери - Чернівецька, Івано-Франківська, Житомирська і Донецька ОДА, які використали близько 45%.

Сукупний залишок невикористаного Дорожнього фонду у цих чотирьох ОДА - 1 млрд грн.

"Але це тільки частина проблеми, коли гроші є, гроші на рахунках, але гроші не використовуються. Друга частина проблеми - це як саме були використані ці гроші. У цьому місці добре за змістом лягає звіт Рахункової Палати про використання ОДА Дорожнього фонду – читається, як детектив, насправді", - розповів радник прем'єра.

За його словами, тільки Дніпропетровська та Івано-Франківська ОДА роблять переважно капітальний ремонт доріг в рамках Дорожнього фонду.

"Скоро зробимо велику аналітику про використання ОДА Дорожнього фонду в цьому році і коротко опишемо, що їх чекає у році наступному, тому що вольниця і ямкові ремонти закінчилися", - додав Голик.

Раніше Юрій Голик повідомив, що дорожня галузь України буде приведена до європейських стандартів в ціноутворенні.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram