ГоловнаСуспільствоЖиття

Активістів не пустили на презентацію нового Генплану Києва

Мер столиці Віталій Кличко особисто представив основні тези проєкту розвитку Києва до 2025 року.

Фото: Леся Падалка

Активістів громадських організацій, які борються із забудовами в Києві, не акредитували для участі у форумі, де проходить презентація нового Генплану столиці. Про це кореспонденту LB.ua розповіла лідерка громадської організації "Барви життя" Лідія Гончаренко.

"Я подавала організаторам список з представників двох десятків громадських організацій Києва, які борються з незаконними забудовами у своїх районах, нашу участь не підтвердили і тепер на форум Кличка не пускають", - розповіла Гончаренко.

Активісти блокували заїзд до місця проведення форуму на НСК "Олімпійський" і зустрічали чиновників КМДА криками "ганьба!".

Фото: Леся Падалка

Фото: Леся Падалка

Фото: Леся Падалка

За словами активістів, київська влада планує винести новий проєкт Генплану на сесію Київради вже через місяць, а громадські обговорення, встановлені згідно з законом, спеціально приурочили до новорічних свят і відпусток, щоб вони привертали менше уваги.

Міжнародний форум "Майбутнє Києва", який проходить зараз у столиці, відкрив особисто київський міський голова Віталій Кличко. Він розповів про основні проблемні точки розвитку міста і підкреслив, що до розробки нового проєкту залучали зарубіжних фахівців (Німеччина).

Фото: Леся Падалка

Головний архітектор Києва Свистунов повідомив, що після сьогоднішньої презентації Генплану сам документ буде винесено на громадське обговорення, а потім, з урахуванням зауважень, відправлено на комплексну державну експертизу. Потім документ винесуть на розгляд Київради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram