ГоловнаСуспільствоПодії

Військові завершили розмінування території Калинівського арсеналу

Зараз якість розмінування перевіряють фахівці.

Військові завершили розмінування території Калинівського арсеналу
Пожар в Калиновке (архивное фото)
Фото: facebook/Генеральний штаб ЗСУ

Поверхневе розмінування технічної території 48-го військового арсеналу поблизу Калинівки Вінницької області повністю завершено.

Про це повідомив командир військової частини полковник Микола Батюк, передає "АрміяInform".

Він зазначив, що знешкодження залишків вибухонебезпечних предметів, які не підлягають транспортуванню, закінчилося. Зараз на технічній території працює спеціальна група саперів, яка перевіряє якість розмінування.

"Фахівці, які входять до складу групи, не брали участі в розмінуванні. Тобто це незалежна команда фахівців. Вони по квадратах перевіряють місцевість і дають висновки про якість проведеного розмінування", - пояснив командир.

У той самий час Батюк зазначив, що планова утилізація пороху і боєприпасів, які вже не придатні до застосування, триватиме ще близько року. Їх утилізують, згідно з планом, на спеціально обладнаних майданчиках.

Нагадаємо, 26 вересня 2017 року на території військових частин у Калинівському районі сталася пожежа, а потім почали вибухати боєприпаси. У результаті події постраждали дві людини. Понад 30 тис. жителів прилеглих населених пунктів було евакуйовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram