ГоловнаПолітика

Особливий статус Севастополя - одна з причин анексії Криму, - представник президента

Представник президента в Криму впевнений, що в Україні не повинно бути особливого статусу для будь-яких міст.

Особливий статус Севастополя - одна з причин анексії Криму, - представник президента
Фото: Сергей Нужненко

Представник Зеленського в Криму Антон Кориневич заявив, що особливий статус Севастополя став однією з причин анексії Криму РФ. Про це він написав у своєму фейсбуці.

Кориневич упевнений, що в Україні не повинно бути міст з особливим статусом.

"Спочатку хочу сказати - про місто Севастополь ніхто не забув. Ми повинні відійти від радянського і російського наративу про особливі статуси для окремо взятих міст. Переконаний, в Україні не повинно бути особливого статусу для будь-яких міст. Київ, як столиця, має статус міста-столиці і це предмет окремого регулювання, але це не особливий правовий статус", - заявив Кориневич.

Він вважає, що особливий статус Севастополя створив умови для розміщення там російської військової бази, яку використовували для захоплення українських територій і початку збройного конфлікту.

"Саме особливий правовий статус Севастополя за фактом став однією з причин окупації півострова в 2014 році. Саме він, по суті, створив підстави для розміщення на території України військової бази іноземної держави, яка надалі це використовувала для захоплення наших територій і розв'язання війни, міжнародного збройного конфлікту, окупації частини території нашої держави", - підкреслив представник президента.

Нагадаємо, 17 грудня Україна й Азербайджан підтримали одне одного у питаннях Карабаху та Криму. Азербайджан багаторазово і на найвищому рівні висловлював підтримку територіальної цілісності України з урахуванням Криму.

У листопаді Кориневич повідомляв, що в законопроєкті про корінні народи України буде визначено три етноси - кримських татар, караїмів і кримчаків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram