ГоловнаСуспільствоЖиття

Вулиця Аміни Окуєвої з'явиться у Дніпрі

У листопаді в честь неї назвали вулицю в столиці.

Вулиця Аміни Окуєвої з'явиться у Дніпрі
Фото: facebook/Amina Okueva

Комісія з перейменування при міській раді Дніпра затвердила найменування однієї з вулиць міста на честь добровольця Аміни Окуєвої.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами директора департаменту соціальної політики мерії Дніпра Юлії Дмитрової, раніше в честь Окуєвої хотіли перейменувати вулицю Тополину, проте ініціатива не була підтримана на громадських слуханнях. Зараз для найменування вибрали іншу вулицю в Амур-Нижньодніпровському районі міста - нову, у якої поки не було імені.

У мерії вважають, що для прийняття такого рішення не потрібне проведення громадських слухань.

"Комісія прийняла рішення, проголосувала, тепер рішення буде винесено на сесію, але це вже формальності, фактично найменування вулиці вирішено", - сказала Дмитрова.

2018 одну з вулиць Дніпра перейменували в честь командира міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Іси Мунаєва, який загинув у лютому 2015 року в боях під Дебальцевим. На цій вулиці йому відкрили пам'ятний знак.

Аміна Окуєва, уродженка Одеси, воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, яким командував її чоловік Адам Осмаєв. 30 жовтня 2017 року під Києвом автомобіль Окуєвої розстріляли. Жінка була вбита, а її чоловік отримав поранення в ногу.

Аміна Окуєва і Іса Мунаєв поховані на мусульманській частині цвинтаря під Дніпром.

12 листопада вулиця Аміни Окуєвої з'явилася в Києві. До перейменування вона називалася Проектна. Вулиця розташована недалеко від станції Київ-Волинський, там містяться промзона і гаражі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram