ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС отримало п'ятий вертоліт за контрактом з Airbus

До кінця року очікується постачання ще двох вертольотів H125 для Держприкордонслужби.

МВС отримало п'ятий вертоліт за контрактом з Airbus
Фото: mvs.gov.ua

В Україну прибув п'ятий вертоліт Н225 від Airbus Helicopters для системи авіабезпеки Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляють на сайті МВС.

"Сьогодні, 24 грудня, сучасний вертоліт Super Puma Н225 приземлився в столичному аеропорту «Жуляни». Він прилетів із Франції в Україну в рамках договору між МВС і компанією Airbus і поповнив авіапарк Єдиної авіаційної системи МВС. Після проведення необхідних процедур вертоліт передадуть Національній гвардії", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що саме ця модель має найвищі характеристики швидкості, дальності польоту, завантаження і надійності в категорії 11-тонних двигунових машин.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Вертоліт Н225 здійснив переліт за маршрутом Маріньян (Франція) – Лінз (Австрія) – Сібул (Румунія) – Брашов (Румунія) – Київ (Жуляни). Пілотування виконували нацгвардійці спільно з французьким фахівцем.

До кінця 2019 року очікується постачання ще двох вертольотів H125 для Держприкордонслужби. Протягом 2020 року заплановано поставити в Україну ще 10 вертольотів.

Нагадаємо, в червні МВС отримало четвертий із 55 вертольотів у рамках контракту з Airbus Helicopters.

14 липня 2018 року МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. Airbus поставить для МВС 21 вертоліт H225, 24 вертольоти H125 і 10 вертольотів H145 (вісім у п'ятилопатевому компонуванні, два в чотирилопатевому).

Крім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які надалі самі навчатимуть персонал.

Перші два вертольоти H225 отримали 21 грудня 2018 року Національна гвардія і ДСНС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram