ГоловнаСуспільствоЖиття

Міська рада Рівного заборонила проводити ЛГБТ-марші

Активісти анонсували безстрокову акцію на тему "ЛГБТ+" по всьому місту.

Міська рада Рівного заборонила проводити ЛГБТ-марші
Фото: EPA/UPG

Міська рада Рівного заборонила проводити на території міста ЛГБТ-марші.

Про це повідомляє Суспільне.UA.

"Питання про заборону проведення маршів ЛГБТ-спільнот та інших заходів, що стосуються пропаганди одностатевих стосунків, обговорили 24 грудня на сесії Рівненської міської ради. Ініціював це голова бюджетної комісії і депутат від ВО "Свобода" Олег Карпяк", - йдеться в повідомленні.

У проєкті рішення автори посилаються на ст. 3 Сімейного кодексу.

"Заборонити на території Рівного пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, в тому числі у формі так званих "маршів рівності", "прайдів", фестивалів квір-культури" і т.ін., що проходять у місцях масового дозвілля сімей з дітьми, а також пропонується виключити проведення публічних кампаній та заходів, які становлять загрозу інституту сім'ї як складовій стратегії національної безпеки України", - йдеться в проєкті рішення.

Тим часом активісти направили в Нацполіцію звернення, в якому повідомляють, що проводитимуть безстрокову акцію на тему «ЛГБТ+» по всьому місту. Також організатори акції наголошують, що заборона на її проведення суперечить Конституції.

"Дії органів місцевого самоврядування Рівного абсурдні, вони неконституційні, що ми і хочемо продемонструвати. Ми хочемо привернути увагу до прав людей висловлювати свою думку шляхом мирних зібрань. Національна поліція повинна відреагувати на наше повідомлення, і це - перевірка роботи Нацполіції як органу - вибере він заборону чи нормально відреагує на повідомлення", - зазначив активіст руху "Кордон", голова ГО "Школа Медіапатріотів" Євген Бондаренко.

Нагадаємо, у вересні в Харкові організатори "ХарківПрайду" оголосили про проведення 9-15 вересня "Pride Week", протягом якого мали пройти кілька дискусійних і освітніх заходів, а сам гей-парад призначили на 15 вересня. Після цього мер Харкова Геннадій Кернес звернувся до суду з проханням обмежити захід.

4 вересня організатори Маршу рівності заявили, що готові відстоювати його проведення в суді і вважають петицію про заборону KharkivPride антиконституційною.

9 вересня Харківська міськрада заявила, що не подаватиме позов до суду з вимогою обмежити проведення маршу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram