ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія зімітувала атаку на американський есмінець у Чорному морі

У командуванні Повітряних сил ЗСУ вважають таке "брязкання зброєю" неприпустимим.

Росія зімітувала атаку на американський есмінець у Чорному морі
Фотоколлаж командования Воздушных сил ВСУ
Фото: Фотоколлаж командования ВС ВСУ

Російські військові провели навчання в Чорному морі, в рамках яких зімітували атаку на американський есмінець "Ross", що прямує в порт Одеси.

Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ з посиланням на дані розвідки.

Зазначають, що пара фронтових бомбардувальників Су-24М під прикриттям винищувачів у рамках навчань "завдали" ракетного удару по надводній цілі - ракетному есмінцю США "Ross".

"23 грудня пара фронтових бомбардувальників Су-24М під прикриттям винищувачів Су-27 (Су-30) військово-космічних сил РФ в акваторії Чорного моря зімітувала ракетний удар по надводній цілі. А ціль, за даними розвідки, - ракетний есмінець США "Ross", який прямував у порт Одеси. Літаки здійснили маневр, типовий для авіаційного удару крилатими ракетами, і повернулися на аеродром базування", - йдеться в повідомленні.

У командуванні Повітряних сил ЗСУ підкреслюють, що на тлі політичної кризи в Європі, військової агресії на Донбасі і в Криму "брязкання зброєю і демонстрація сили стали вже звичним методом впливу Росії на західні країни", включаючи ті, які ввели проти РФ санкції.

"Крім того, Росія фактично "приватизувала" акваторію Чорного і Азовського морів, щомісяця резервуючи нові райони для військових навчань, максимально ускладнюючи прохід торгових суден в обох морях, особливо через Керченську протоку", - підкреслили в командуванні ПС ЗСУ.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг констатував збільшення присутності Альянсу в Чорноморському регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram