ГоловнаСвіт

Перший серійний екземпляр нового російського винищувача Су-57 розбився під час випробувань

Пілот устиг катапультуватися і вижив.

Перший серійний екземпляр нового російського винищувача Су-57 розбився під час випробувань
Фото: Коммерсант

Перший серійний екземпляр нового російського винищувача Су-57 розбився під час випробувань.

Як повідомляє "Интерфакс", літак зазнав аварії під час випробування двигуна в хабаровській тайзі за 110 кілометрів від аеродрому базування "Дземгі".

Пілот устиг катапультуватися і вижив, його евакуювали з тайги на вертольоті.

Винищувач належав Авіаційному заводу м. Комсомольськ-на-Амурі і проходив останні випробування перед відправленням до війська. Основними версіями катастрофи називають несправність і помилку пілотування.

Су-57 - перший російський винищувач п'ятого покоління. Його розробляли з 2002 року. Серійне виробництво літака неодноразово переносили. Раніше голова Об'єднаної авіабудівної корпорації Юрій Слюсар говорив, що перші 12 літаків повинні вийти на ринок 2019 року, проте 2018 року агентство ТАСС повідомило, що перший і другий серійні літаки надійдуть в армію наприкінці 2019-го і 2020 року відповідно.

У 2020 році планувалося підписати другий контракт на виробництво і постачання Повітряно-космічним силам ще 13 серійних винищувачів до 2025 року, повідомляло державне агентство. Але натомість 27 червня 2019 року був підписаний контракт на 76 нових літаків до 2028 року.

У квітні 2019 року ТАСС повідомляв, що в серійне виробництво запущено проміжний двигун "першого етапу" для винищувача, тоді як двигун "другого етапу", що передбачає повну відповідність винищувача заявленим характеристикам, буде готовим до встановлення на винищувачі щонайшвидше 2023 року і проходить випробування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram