ГоловнаСвіт

Супутник зафіксував нове будівництво на військовому заводі в КНДР

Є побоювання, що КНДР може знову здійснити ракетний запуск, домагаючись поступок США.

На супутникових знімках заводу, де Північна Корея виробляє військову техніку для запуску ракет далекого радіусу дії, зауважили будівництво наразі невідомого об'єкта. Про це повідомляє АР.

Компанія Planet Labs опублікувала ці знімки на тлі побоювань через те, що КНДР може здійснити черговий ракетний запуск, домагаючись поступок у призупинених переговорах про денуклеаризацію Корейського півострова з Америкою.

На одному із супутникових знімків, зроблених 19 грудня, зображено завод "March 16 Factory" неподалік від Пхеньяна, де, як вважають, Північна Корея випускає вантажівки, які використовують як мобільні пускові установки для ракет далекого радіусу дії.

Фото: apnews.com

Директор програми нерозповсюдження в Східній Азії Міддлберійського інституту Джеффрі Льюїс зазначив, що йдеться, мабуть, про розширення виробничого об'єкта.

Нагадаємо, напруження між Вашингтоном і Пхеньяном зросло після кількох випробувань зброї цього року. В серпні КНДР здійснила щонайменше 7 запусків ракет, через що в Південній Кореї скликали екстрене засідання Ради безпеки.

Восени Північна Корея також здійснила серію випробувань. У грудні також повідомляли про випробування на космодромі Сохе, який лідер КНДР Кім Чен Ин пообіцяв закрити після зустрічі з Трампом 2018 року.

Крім того, представник Північної Кореї в ООН Кім Сонг заявив, що денуклеаризація більше не предмет перемовин зі Сполученими Штатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram