ГоловнаСвіт

Палата представників США шукає нові статті звинувачення для імпічменту Трампа

Вважають, що він міг домагатися звільнення спецпрокурора Мюллера.

Палата представників США шукає нові статті звинувачення для імпічменту Трампа
Фото: EPA/UPG

Палата представників США продовжує домагатися надання свідчень від колишнього адвоката Білого дому Дона Макгана, щоб долучити їх до справи про імпічмент Дональда Трампа, передає CNN

На думку Палати представників, він є важливим свідком у справі про перешкоджання Трампом розслідуванню колишнього директора ФБР і спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у вибори президента Штатів.

Вважають, що його свідчення можуть дати підстави для висунення нових статей звинувачення президента.

"Розслідування Комітету не припинилися з нещодавнім голосуванням у Палаті представників про імпічмент", - написала Палата в апеляційний суд у понеділок.

"Якщо покази Макгана приведуть до нових доказів, які підтвердять висновок, що президент Трамп вчинив злочини, які вимагають імпічменту і які не підпадають під статті, схвалені Палатою представників, комітет буде діяти відповідно, включаючи в разі необхідності розгляд питання про те, чи рекомендувати нові статті для імпічменту", - йдеться в заяві, яку також направили в апеляційний суд округу Колумбія.

Крім цього, в зверненні до окружного суду Колумбії зазначено, що імпічмент президента впливає на потребу Палати в дачі показань Макгана, тому суд просять зобов'язати його свідчити.

Відзначають: якщо Макган підтвердить Комітету, що президент наказав йому звільнити Мюллера, що Трамп раніше публічно заперечував, то це свідчення буде переконливим доказом.

Нагадаємо, Трампа звинувачують за двома статтями – зловживання владою та перешкоджання Конгресу в проведенні розслідування про імпічмент.

Процедуру імпічменту Трампа запустили після того, як у ЗМІ з'явилася інформація про те, що він міг тиснути на президента України Володимира Зеленського з метою розслідування щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Демократи вважають, що Трамп зловжив повноваженнями, намагаючись створити проблеми своєму політичному суперникові.

10 грудня представники Демократичної партії в Конгресі США офіційно звинуватили президента Дональда Трампа в зловживанні владою і перешкоджанні роботі Конгресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram