ГоловнаСуспільствоВійна

Фермера Бутрименка, який здав бойовикам "ДНР" українських спецпризначенців, внесли у список на обмін, - адвокат

Йому також змінили запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов'язання.

Фермера Бутрименка, який здав бойовикам "ДНР" українських спецпризначенців, внесли у список на обмін, - адвокат
"ДНР" (архивное фото)
Фото: politeka.net

Підозрюваного у причетності до загибелі українських спецпризначенців на Донбасі у 2014 році Миколу Бутрименка внесли до списку на обмін утримуваними особами.

Про це стало відомо під час підготовчого засідання Оріхівського райсуду Запорізької області, який повторно слухає справу Бутрименка після апеляції, повідомляє "Радіо Свобода".

Під час засідання за клопотанням прокуратури підозрюваному було змінено запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов'язання.

"Це клопотання було обґрунтовано тим, що учасники Тристоронньої контактної групи щодо обміну полоненими... досягли домовленості про включення Бутрименка у списки на обмін. І тому заявлено таке клопотання, оскільки сама процедура обміну передбачає, щоб людина не утримувалася під вартою, або під заставою, або під домашнім арештом - тільки особисте зобов'язання. Прокурор узяв це визначення. Наскільки розумію, він поїхав у Маріупольське СІЗО, і сьогодні або завтра Бутрименко заберуть співробітники Служби безпеки. Тобто він не поїде сам додому - буде направлений працівниками СБУ до місця збору", - розповіла адвокат потерпілих Олена Яркіна.

За її словами, зараз справа Бутрименка не закрита - він залишається у статусі обвинуваченого. Наступне засідання призначене на 15 січня.

"Він зобов'язаний прибути 15 січня у суд або брати участь у режимі відеоконференції. Сьогодні позиція потерпілих не буде заслухана, оскільки їх не викликали на судове засідання через технічне перенесення справ", - додала адвокат.

Нагадаємо, Бутрименко у 2014 році здав бойовикам "ДНР" місце розташування українських спецпризначенців, в результаті чого їх розстріляли. У травні 2019 року його засудили до восьми років в'язниці, шість з яких йому зарахують за "законом Савченко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram