ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові поліцейські вилучили 12 тонн нелегального спирту

25 грудня поліцейські почали профілактику з протидії нелегальному обігу спирту.

Під час загальних профілактичних заходів з протидії нелегальному обігу спирту та лікеро-горілчаних виробів 25 грудня у Харкові поліцейські вилучили 12 тонн нелегального спирту. Про це пише пресслужба Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

З 25 грудня поліцейські почали перевірку об'єктів можливого незаконного обігу спирту, а саме складів, баз, гаражних кооперативів і інших закладів. В одному з гаражів, в якому незаконно здійснювався розлив спирту, вилучили 12 тонн.

Фото: npu.gov.ua
Фото: npu.gov.ua

За інцидентом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 5 років з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених або придбаних товарів, знарядь виробництва і сировини. Поліція встановлює особи, причетні до цього факту.

Нагадаємо, 11 грудня президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає скасування держмонополії на виробництво спирту з 1 липня 2020 року.

Законопроєкт передбачає, що виробництвом спирту зможе займатися будь-яка компанія, яка отримає необхідну ліцензію. Для отримання ліцензії суб'єкт господарювання має бути обладнано цілодобовими системами відеоспостереження за виробництвом і відпуском продукції, а їх відключення буде підставою для відкликання ліцензії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram