ГоловнаСуспільствоПодії

Кіберполіція викрила хакера, який продав дані 250 тис. користувачів ігрового сервісу

Хакеру вдалося заробити близько чверті мільйона гривень.

Кіберполіція викрила хакера, який продав дані 250 тис. користувачів ігрового сервісу
Фото: npu.gov.ua

Кіберполіція викрила 22-річного жителя Чернівецької області за крадіжку даних 250 тис. користувачів ігрового сервісу. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Фото: npu.gov.ua

"Як учасник тематичних хакерських форумів чоловік самостійно навчився основам створення шкідливих програмних засобів. Отримані знання почав практикувати для заробітку грошей", - зазначили у поліції.

Фото: npu.gov.ua

Хакер направляв особисті листи користувачам ігрового сервісу з повідомленням, що вони нібито виграли промо-код для отримання бонусів у грі. Для того, щоб його отримати, необхідно було перейти за посиланням. Посилання перенаправляло користувача на фішинговий ресурс, попередньо створений зловмисником. Цей веб-сайт був ідентичний оригіналу, тільки частково відрізнялося доменне ім'я.

Фото: npu.gov.ua

Для авторизації ресурс пропонував користувачеві ввести свій логін і пароль, а введені дані відразу завантажувалися на сервери хакера. Таким чином формувалися бази даних, які згодом продавалися за допомогою хакерських форумів. За даними поліції, зловмисникові вдалося заробити близько чверті мільйона гривень.

Під час обшуків вилучено комп'ютерну техніку, мобільний телефон і дві банківські картки, на які здійснювалися транзакції незаконно отриманих грошей. Під час попереднього огляду комп'ютерної техніки кіберполіцейські попередньо встановили, що постраждали понад 250 тис. користувачів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання у роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) КК України. Проводяться відповідні комп'ютерно-технічні експертизи.

Нагадаємо, на початку грудня Кіберполіція закрила три піратські онлайн-кінотеатри жителя Миколаєва. Для конспірації своєї діяльності він використовував спеціальний сервіс, який дозволяв приховувати реальне місцезнаходження інтернет-ресурсів. Їх щомісячна аудиторія перевищувала 1,5 млн користувачів. За кілька років адміністратор сайтів заробив на рекламі понад 500 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram