ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд арештував майно голови правління "Райффайзен банку Аваль" Писарука

Арешт накладено на нерухоме і рухоме майно.

Суд арештував майно голови правління "Райффайзен банку Аваль" Писарука
Александр Писарук
Фото: znaj.ua

Вищий антикорупційний суд наклав арешт на майно голови правління "Райффайзен банку Аваль" Олександра Писарука, якого підозрюють у причетності до розтрати виділеного Нацбанком стабілізаційного кредиту для "VAB банку".

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах агентству "Українські новини".

"Майно арештували", - зазначило джерело. За його словами, за рішенням суду арешт накладено на нерухоме і рухоме майно.

При цьому співрозмовник не уточнив, яке саме майно арештовано.

Нагадаємо, Писарук працював заступником голови НБУ з липня 2014 року до кінця грудня 2015 року, після чого зайняв посаду старшого експерта з фінансового сектору в Міжнародному валютному фонді. Восени 2019 року він очолив правління "Райффайзен банку Аваль".

У листопаді він став одним із підозрюваних у справі "VAB Банку", який у 2014 році через проблеми з ліквідністю звернувся до НБУ з клопотанням надати йому стабілізаційний кредит під заставу нерухомого майна. За версією слідства, "VAB Банк" не подав усіх необхідних для цього документів (наприклад, програму фінансового оздоровлення банку), але правління НБУ видало йому 1,2 млрд гривень.

Вартість нерухомості, переданої в заставу, була завищена майже в 25 разів. Експертиза, проведена під час досудового розслідування, встановила, що реальна вартість закладеної нерухомості становить 72,62 млн гривень, а не 1,8 млрд гривень, як заявив VAB.

Через 40 днів після видачі кредиту "VAB Банк" збанкрутував, гроші Нацбанку не повернули.

15 листопада Вищий антикорупційний суд відмовився арештувати Олександра Писарука і встановив йому заставу 5 млн гривень. Того ж дня представники "Райффайзен банку Аваль" повідомили, що беруть на себе всі зобов'язання з виплати заставної суми. 

20 листопада Писарук вийшов під заставу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram