ГоловнаПраво

Суд зобов'язав НАБУ допитати Луценка і Матіоса у справі про можливе зловживання владою

Їх викличуть на допит як свідків.

Суд зобов'язав НАБУ допитати Луценка і Матіоса у справі про можливе зловживання владою
Фото: president.gov.ua

Вищий антикорупційний суд своїм рішенням зобов'язав Національне антикорупційне бюро допитати ексголову ГПУ Юрія Луценка і колишнього головного військового прокурора Анатолія Матіоса у справі про можливе зловживання службовим становищем. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на матеріали справи.

"Суд встановив, що НАБУ розслідує справу від 09.10.2019 за фактом зловживання службовим становищем Луценка і Матіоса, тобто за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу. Відомості про кримінальне правопорушення були внесені на підставі рішення суду за заявою адвоката Захарченка за фактом можливої незаконної передачі одного з кримінальних проваджень у головну військову прокуратуру генеральним прокурором Луценком зі зловживанням ним своїм службовим становищем", - уточнили в агентстві.

11 листопада адвокат Титаренко клопотав про виклик і допит Луценка і Матіоса як свідків, але відповіді про результат розгляду клопотання він не отримав. 16 грудня ВАКС зобов'язав НАБУ розглянути це клопотання і викликати їх на допит.

Нагадаємо, в серпні Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України зареєструвати кримінальне провадження за фактом можливого зловживання владою або службовим становищем генпрокурором Юрієм Луценком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram