ГоловнаСвіт

Суд засудив до 6 років в'язниці експрем'єра Хорватії Іво Санадера

Раніше його вже визнавали винним у корупції, але вирок оскаржили.

Суд засудив до 6 років в'язниці експрем'єра Хорватії Іво Санадера
Фото: http://horvatia-travel.ru

Експрем'єр-міністра Хорватії Іво Санадера визнали винним у корупції і засудили до шести років в'язниці. Про це пише Total Croatia News.

Колишнього голову уряду визнали винним в отриманні хабара, а керівника угорського енергетичного концерну MOL Жолта Хернаді - в його дачі. Останній отримав два роки позбавлення волі. Зазначають, що це рішення суду ще можуть оскаржити.

Встановлено, що за хабар політик сприяв MOL отримання контролю над хорватською державною компанією INA. Санадер і Хернаді заперечують свою провину, їх не було на засіданні 30 грудня. Компанія MOL також заперечує всі звинувачення на адресу свого голови.

Хорватський суд видав європейський ордер на арешт Хернаді і закликав владу країни діяти належно. Раніше в Угорщині відмовилися зважати на ордер Інтерполу на його арешт, пише Deutsche Welle.

Нагадаємо, що в липні 2009 року Санадер оголосив про свою відставку і повний відхід від політики.

У грудні 2010 року влада Хорватії видала ордер на його арешт, Санадер виїхав із Хорватії в Словенію, заявивши, що летить у справах, а не переховується від правосуддя. Через день Санадера заарештували в Австрії.

У листопаді 2012-го колишнього прем'єр-міністра засудили до 10 років тюремного ув'язнення за звинуваченням в отриманні 10 млн євро хабара. 2015-го це рішення оскаржили через недостатні підстави для затримання. Після цього почався повторний розгляд справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram