ГоловнаСвіт

Випадки насильства до дітей у гарячих точках почастішали втричі з 2010 року, - ЮНІСЕФ

Країнами, де діти зазнають найбільшого ризику, в ЮНІСЕФ назвали Сирію, Ємен та Афганістан.

Випадки насильства до дітей у гарячих точках почастішали втричі з 2010 року, - ЮНІСЕФ
Фото: EPA/UPG

З 2010 року кількість випадків застосування насильства стосовно дітей у кризових регіонах зросла майже втричі і перевищила 170 тисяч. Про це повідомило видання Deutsche Welle з посиланням на дані Дитячого фонду ООН.

"За останні десять років кількість зафіксованих випадків застосування насильства до дітей у гарячих точках зросла майже втричі. Загалом зафіксовано понад 170 тисяч випадків насильства щодо дітей під час військових дій з початку 2010 року", - сказано в повідомленні.

Лише в 2018 році встановлено більш ніж 24 тисячі випадків насильницьких і жорстоких актів щодо дітей.

У приблизно половині випадків діти були вбиті або травмовані внаслідок авіаударів або вибухів протипіхотних або мінометних мін. Загалом застосуванням насильства проти дітей вважаються вбивства, каліцтва, сексуальне насильство, викрадення, відмова в наданні гуманітарної допомоги, рекрутування для участі в бойових діях, атаки на школи та лікарні.

У ЮНІСЕФ також відзначили, що кількість країн, в яких зараз тривають бойові дії, є найбільшою за останні три десятиліття. Країнами, де діти зазнають найбільшого ризику, в ЮНІСЕФ назвали Сирію, Ємен та Афганістан.

"Конфлікти в усьому світі тривають довше, призводять до більшого кровопролиття і більшій кількості жертв серед дітей", - підкреслила виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтта Фор.

За її словами, набагато більше випадків насильства проти дітей залишаються незадокументованими.

Нагадаємо, на 31 серпня 2019 року, за даними ЮНІСЕФ, через війну на Донбасі з 2014 року щонайменше 38 дітей загинули, ще 128 були поранені в результаті розриву мін, боєприпасів та інших вибухонебезпечних залишків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram