ГоловнаСвіт

Президент Туркменістану влаштував кінну виставу на манежі

Гурбангули Бердимухамедов відвідав Міжнародний ахалтекинський кінноспортивний комплекс.

Президент Туркменістану влаштував кінну виставу на манежі
Гурбангулы Бердымухамедов
Фото: Скриншот видео

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов відвідав Міжнародний ахалтекинський кінноспортивний комплекс, подивився виступи акробатів, які виконують трюки з кіньми, а потім сам виступив на арені.

Цьому були присвячені перші 15 хвилин випуску новин на каналі Altyn Asyr.

Зазначають, що Бердимухамедов подивився репетицію групи національних кінних ігор "Галкиниш", яка насправді була повноцінною виставою, зіграною для однієї людини. Підлеглі президента також спостерігали виставу на сусідній трибуні.

Подивившись номери з трюками на конях, Бердимухамедов поговорив з вершниками, подарував їм новорічні подарунки. Головним сюрпризом для групи "Галкиниш" стали $50 тис. - "за видатні досягнення". Діти з колективу групи прочитали президенту вірші і в подарунок отримали від нього диски з його реп-композицією "Ровач" (про скакуна на прізвисько Ровач).

Потім керівник колективу Пиги Байрамдурдиєв запропонував президенту покататися на новому скакуні світлої масті на прізвисько Ак йoл (дослівно "Світла Дорога"). Бердимухамедов заліз у сідло і зробив кілька кіл по манежу.

Державне агентство TDH із цього приводу написало, що кінь "продемонстрував природну грацію і чуйне взаєморозуміння з вершником", а голову держави ці миті "надихнули на метафоричні рядки - побажання рідному народові світлого шляху білими дорогами".

Нагадаємо, у квітні в рамках національного свята - Дня туркменського скакуна - Бердимухамедов виконав пісню про коня.

У червні Бердимухамедов вирішив провести раптову перевірку військ національної армії, під час якої показав військовим, як стріляти по мішенях на велосипеді.

Президент Туркменістану також на навчаннях показував силовикам, як правильно поводитися з вогнепальною та холодною метальною зброєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram