ГоловнаСвіт

Байден відмовився давати свідчення у справі про імпічмент Трампа

Ексвіцеспікер США вважає, що це "відверне увагу людей".

Байден відмовився давати свідчення у справі про імпічмент Трампа
Джо Байден
Фото: EPA/UPG

Колишній віцепрезидент США Джо Байден заявив, що не даватиме свідчень у Сенаті Конгресу у справі про імпічмент президента Дональда Трампа. Про це повідомляє The Des Moines Register.

"Ексвіцепрезидент Джо Байден підтвердив у п'ятницю, що не свідчитиме в Сенаті у справі про імпічмент президента Дональда Трампа", - йдеться в повідомленні.

За словами Байдена, його згода на можливу повістку від Сенату дала б Трампу можливість відвернути увагу людей від імпічменту.

"Він [Трамп] завжди намагався перемкнути увагу зі своєї персони", - сказав колишній віцепрезидент.

Нагадаємо, 18 грудня Палата представників Конгресу США затвердила статті щодо імпічменту президента за двома пунктами: зловживання владою і перешкоджання роботі Конгресу США. Сенат має намір почати слухання з приводу імпічменту в січні 2020 року.

Процедуру імпічменту Трампа запустили після того, як в ЗМІ з'явилася інформація про те, що він міг тиснути на президента України Володимира Зеленського з метою розслідування щодо сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена. Демократи вважають, що Трамп зловжив повноваженнями, намагаючись створити проблеми своєму політичному суперникові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram