ГоловнаСвіт

У російському університеті ввели курс про псі-вплив і перекодування національної свідомості

Упорядником курсу є колишній викладач Вищої школи КДБ.

У російському університеті ввели курс про псі-вплив і перекодування національної свідомості
Фото: https://www.mirea.ru/

Близько двох тисяч студентів Російського технологічного університету (МІРЕА) під час зимової сесії складають заліки з курсу «Національна система інформаційної безпеки». В його рамках студенти вивчають «план Даллеса», «псі-вплив» і «бойові меми», передає «Медуза».

У презентації до заліку для четвертого курсу, яка потрапила до рук видання, також фігурують терміни «перекодування національної свідомості», «расова зброя» і «духовна війна». 

«Значна частина матеріалів присвячена «видам впливів в умовах ведення інформаційних воєн». До тактик «духовної війни» презентація зараховує «перекодування національної самосвідомості» і «заміну національного костюму на одяг "унісекс"», - йдеться в матеріалі.

Автором презентації вказано колишнього викладача Вищої школи КДБ Віталія Григор'єва, який очолює у виші одну з кафедр. Він розповів, що став упорядником усього курсу.

Питання журналістів Григор'єв назвав актом «тієї самої інформаційної війни, про яку я розповідаю». Він підкреслив, що лекційний матеріал підтверджується джерелами.

Автор курсу уточнив, що під «планом Даллеса» має на увазі директиву Ради національної безпеки США 1948 року. При цьому сам документ цитується в презентації під виглядом фейкового, передає видання. Григор'єв цитує витяги з директиви не за оригіналом, а за його переробленою версією з роману «ЦРУ проти СРСР» Миколи Яковлєва.

У пресслужбі університету пояснили, що презентація Григор'єва - це частина чотиригодинної вступної лекції до курсу «Національна система інформаційної безпеки».

«Термінологія і поняття, які нібито є ненауковими і використовуються у викладанні дисципліни, розглядаються як приклади того арсеналу засобів, що використовують у зарубіжних країнах для впливу на російську молодь і ведення інформаційної війни. Основна теза: щоб перемагати, треба знати ворога, його ідеологію і методи боротьби», - розповіли в RTU MIREA.

Нагадаємо, на початку 2019 року організація "ЄС проти дезінформації" повідомляла, що протягом п'яти років головним об'єктом російської дезінформації є Україна. На думку експертів, основа інформаційної війни РФ - дегуманізація, деморалізація і звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram