ГоловнаСвіт

У РФ перший гіперзвуковий бойовий блок "Авангард" поставили на бойове чергування

Перший полк з "Авангардами" розгорнули під Оренбургом.

У РФ перший гіперзвуковий бойовий блок "Авангард" поставили на бойове чергування
Гиперзвуковой ракетный комплекс "Авангард"
Фото: progress.online

У Росії перший ракетний полк, озброєний стратегічним комплексом з гіперзвуковим бойовим блоком "Авангард", 27 грудня поставили на бойове чергування.

Про це повідомляє Интерфакс з посиланням на Міноборони РФ.

"Міністр оборони РФ, генерал армії Сергій Шойгу доповів президенту Росії Володимиру Путіну про постановку з 10:00 27 грудня на бойове чергування першого ракетного полку, озброєного новітнім ракетним комплексом стратегічного призначення з гіперзвуковим планувальним крилатим бойовим блоком "Авангард", - йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

Перший полк з "Авангардами" розгорнули в Оренбурзькій області.

"Авангард" - новий російський стратегічний ракетний комплекс з гіперзвуковим бойовим блоком. Відомо, що спочатку бойові блоки "Авангард" встановлюватимуться на міжконтинентальних балістичних ракетах (МБР) УР-100Н УТТХ. Потім їх носіями стануть нові міжконтинентальні ракети "Сармат".

У Військовій академії РВСП раніше повідомили, що під час руху до ці крилатий блок "Авангарда" здійснює кероване маневрування як бічне, так і по висоті, забезпечуючи непередбачуваність його польоту для будь-яких засобів протиракетної оборони.

Про успішний випробувальний запуск ракети комплексу "Авангард" в РФ повідомили рік тому. Тоді президент Росії Володимир Путін заявив, що система "Авангард" "невразлива для сьогоднішніх і перспективних засобів ППО і ПРО ймовірного противника".

24 грудня повідомлялося, що перший серійний екземпляр нового російського винищувача Су-57 розбився під час випробувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram