ГоловнаСвіт

Американська компанія Snap купила український стартап за $166 млн

Його технологія дозволяє користувачеві вставляти фото у гіфки з іншими людьми або тваринами.

Американська компанія Snap купила український стартап за $166 млн
Логотип Snapchat

Американська компанія Snap Inc., яка володіє месенджером Snapchat, купила стартап AI Factory з офісами в Україні за $166 млн.

Про це повідомляє AIN.UA з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

Подробиці операції не повідомляють, але за даними джерела, Snap Inc вже володіла часткою у стартапі, і ця угода була направлена на викуп часток інших інвесторів. Загальна оцінка компанії при угоді склала близько $200 млн. Угода вже закрита.

Засновник компанії Віктор Шабуров відмовився від коментарів.

Стартап AI Factory було засновано підприємцем Шабуровим. Його попередній стартап Looksery теж купив Snap Inc у 2015 році за $150 млн. Компанія заснована у 2018 році і працювала у стелс-режимі. У неї три компанії: у Сан-Франциско, у Києві та Запоріжжі. У штаті працює 70 осіб. Зазначається, що після завершення угоди частина співробітників переїдуть в офіс Snap.

Компанія займалася розробкою функції, яка в результаті операції була інтегрована у додаток Snapchat. Про функції стало відомо на початку грудня цього року, вона називається Cameos. Ця функція дозволяє редагувати фото користувача, перетворюючи його на відео. По суті, це - технологія діпфейка, яка дозволяє користувачеві вставити своє обличчя у гіфки з іншими людьми або навіть тваринами.

На початку грудня деякі французькі користувачі отримали доступ до тестової версії цієї функції. 18 грудня функція офіційно запустилася на iOS і Android.

Над розробкою цього сервісу українська компанія працювала рік.

Нагадаємо, у 2015 році Snapchat купив одеський стартап Looksery.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram