ГоловнаСвіт

У Тбілісі витратили 350 тисяч доларів на "худу" ялинку

Меру міста Касі Каладзе довелося виправдовуватися перед журналістами.

Фото: tbilisi.gov.ge

У Тбілісі увечері 25 грудня засвітили новорічну ялинку, куплену за мільйон ларі (близько 350 тисяч доларів) в Італії.

Як повідомляє "Новини-Грузія", навколо цієї ялинки виник скандал, оскільки її зовнішній вигляд сподобався не всім. Багато користувачів соцмереж у Грузії відзначили, що ялинка не виглядає ефектно і не варта витрачених на неї коштів.

Фото: newsgeorgia.ge

Виправдовуватися за ялинку довелося меру Тбілісі Касі Каладзе. Він заявив, що ялинка краща, ніж ті, що були раніше, і "відповідає світовому тренду".

"Так, ялинка дуже красива. Ми дуже хотіли, щоб це було схоже на натуральну ялинку, а не на те, що було раніше впродовж багатьох років - якийсь трикутний ящик. І взагалі, є світовий тренд, щоб ялинка була максимально схожа на натуральну. Наступного року постараємося привезти натуральну ялинку з Норвегії", - сказав Каладзе.

Фото: tbilisi.gov.ge

Увечері на площі біля ялинки навіть стався невеликий інцидент - група опозиційних громадських активістів принесла на площу п'ятилітрову пляшку з водою, на якій було написано "добриво". Вони заявили, що мають намір "полити" ялинку, щоб та підросла. "Можливо, добрива допоможуть цій ялинці виглядати на той мільйон, який було на неї витрачено", - так пояснили свій протест активісти. Після невеликої словесної перепалки з представниками охорони Тбіліської міськради активістів вивели з площі.

Фото: newsgeorgia.ge

Нагадаємо, що київську ялинку засвітили 19 грудня. Вона встановлена на Софійській площі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram