ГоловнаСвіт

У Парижі через страйки майже не працює метро, потяги курсують без машиністів

Переговори між урядом і профспілками триватимуть у січні.

У Парижі через страйки майже не працює метро, потяги курсують без машиністів
Фото: EPA/UPG

У Франції, незважаючи на Різдво, продовжилися масові страйки проти пенсійної реформи, через що були скасовані тисячі залізничних рейсів. У Парижі практично не працює метрополітен, пише Deutsche Welle

На різдвяні вихідні до столиці Франції прибуло багато туристів, через що виникло ще більше навантаження на транспортну систему. У паризькому метро працюють тільки дві з 16 ліній, оскільки там поїзди можуть курсувати без машиністів. В інших місцях пасажири змушені пересуватися на переповнених автобусах.

Також до протестувальників приєдналися балерини Паризької опери, які виступили з номером з "Лебединого озера" на щаблях театру, прикрашеного плакатами "Культура в небезпеці".

Уряд і профспілки, які виступають проти збільшення пенсійного віку, не дійшли згоди, тому загальнонаціональні мітинги не припинилися. Поновлення переговорів очікується тільки 7 січня.

Масштабні протести тривають з 5 грудня - дня, коли на страйки вийшли більш як 800 000 французів.

Нагадаємо, 11 грудня влада Франції пішла на деякі поступки учасникам мітингу, проте це їх не задовольнило. Прем'єр-міністр повідомив, що впровадження пенсійних змін буде відстрочено, а нова пенсійна система пошириться тільки на людей, що народилися після 1975 року. Згідно з початковим проєктом, реформа повинна була торкнутися народжених після 1963 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram