ГоловнаСвіт

У Франції Google оштрафували на 150 млн євро

Розслідування почали за заявою компанії, акаунт якої Google заблокував в 2015 році.

У Франції Google оштрафували на 150 млн євро
Фото: gazeta.ru

Американський концерн "Google" у Франції оштрафували на 150 мільйонів євро через зловживання домінуючим становищем у сфері пошукової реклами. Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті Французького регулятора з питань конкуренції в п'ятницю, 20 грудня.

"Google зловживав домінуючим становищем, яке він посідає на ринку пошукової реклами, ухваливши непрозорі і важкі для розуміння правила роботи своєї рекламної платформи Google Ads і застосовуючи їх у несправедливий і довільний спосіб", - вказується в документі.

Інтернет-концерну наказано переробити правила для Google Ads і прояснити порядок блокування акаунтів на цій платформі. Розслідування щодо Google було розпочато за заявою французької компанії "Gibmedia", що керує різними сайтами. Її акаунт на Google Ads було заблоковано в 2015 році.

Google повідомив про намір оскаржити рішення про штраф і, своєю чергою, висунув звинувачення на адресу Gibmedia.

"Gibmedia вмикала оголошення для рекламних сайтів, які спонукали людей до оплати послуг на непрозорих умовах. Ми не хочемо такої реклами на наших платформах, тому ми заблокували Gibmedia і відмовилися від відповідного рекламного прибутку, щоб захистити споживачів від шкоди", - йдеться в заяві Google.

Нагадаємо, в березні Європейський регулятор з питань конкуренції оштрафував Google на 1,49 млрд євро, звинувативши компанію у створенні перешкод конкурентам у сфері пошукової реклами на платформі AdSense for Search.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram