ГоловнаСвіт

​Укладальник "Північного потоку-2" призупинив роботи через загрозу американських санкцій

Allseas очікує від влади США роз'яснень.

​Укладальник "Північного потоку-2" призупинив роботи через загрозу американських санкцій
Фото: allseas.com

Швейцарська компанія "Allseas", яка займається прокладанням трубопроводу "Північний потік-2", оголосила про призупинення робіт через загрозу американських санкцій.

"В очікуванні набуття чинності Закону про бюджетні асигнування на національну оборону США компанія "Allseas" призупинила роботу з прокладання газопроводу "Північний потік-2". Allseas буде діяти відповідно до закону і очікує від влади США роз'яснення нормативного, технічного і екологічного змісту", - йдеться на сайті компанії.

Нагадаємо, 17 грудня Сенат США ухвалив білль про захист енергетичної безпеки Європи шляхом введення санкцій, пов'язаних з російськими газопроводами "Північний потік-2"і" Турецький потік". Він був схвалений в пакеті з оборонним бюджетом на наступний рік.

Відповідно до нього Держдепартамент повинен розробити повний список компаній-фігурантів будівництва. Підсумком стане обмеження їх операцій в США, що автоматично ускладнює роботу в сфері глобальних доларових розрахунків.

Газопровід "Північний потік-2" повинен пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників з РФ зі споживачами в Європі. Його планова протяжність становитиме понад 1,2 тис. км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік. Проєкт реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями - Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram