ГоловнаСвіт

У Франкфурті суд заборонив діяльність Uber

Це пов'язано з відсутністю необхідної ліцензії.

У Франкфурті суд заборонив діяльність Uber
Фото: EPA/UPG

У Німеччині в місті Франкфурт суд заборонив діяльність компанії Uber, аргументуючи відсутністю правильної ліцензії для роботи, пише Politico.

Суд постановив, що Uber слід припинити роботу, оскільки компанія не має ліцензії на оренду, а додаток діє з використанням ліцензованих водіїв, які працюють через компанії прокату авто.

"З погляду пасажира, Uber сам надає послуги, отже, є підприємцем згідно зі змістом закону про пасажирські перевезення", - пояснили в суді Франкфурта.

Крім того, суд вказав на порушення правил повернення водіїв на базу - драйвери, які закінчують поїздку і не мають наступного клієнта в черзі, повинні повернутися у свою штаб-квартиру.

"Uber не має дозволу на пасажирські перевезення в Німеччині, однак компанія встановлює тарифи і стягує плату за проїзд", - сказав представник позивача Taxi Deutschland Дітер Шленкер.

В Uber у відповідь на рішення суду заявили, що компанія прагне бути надійним партнером для німецьких міст, працюючи з ліцензованими операторами (приватні орендовані авто).

Нагадаємо, в листопаді 2019-го лондонська влада відмовили Uber в продовженні ліцензії. Компанія втратила її 2017 року і відтоді працювала за тимчасовим дозволом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram