ГоловнаСвіт

Засновник Uber продав половину своєї частки в компанії

Зараз Каланіку належить трохи менше як 3% Uber.

Засновник Uber продав половину своєї частки в компанії
Фото: wealthdaily.com

Колишній глава американської компанії Uber Тревіс Каланік за останні два тижні продав більше від половини своєї частки в компанії.

Минулого четверга він продав пакет акцій вартістю $578 млн, пише Forbes.

"Після того, як 6 травня перестало діяти обмеження на продаж акцій, Каланік уже позбувся акцій на загальну суму в $ 1,46 млрд. Зняття обмеження дозволило співробітникам і керівництву вперше з травневого дебюту Uber на біржі продавати акції компанії", - йдеться в повідомленні.

Спочатку він продав 22 млн акцій, які зберігалися в його трасті з благодійним залишком, за $ 610 млн. Потім - ще 30 млн акцій, що належали йому особисто, за $ 850 млн.  

Зараз Каланіку, члену ради директорів, належить 44,8 млн акцій, або трохи менше як 3% Uber. Представник Каланіка не відповів на прохання дати коментар.

Продаж акцій дає Каланіку вільні кошти, які він може використовувати для інвестицій у свій новий бізнес, Cloud Kitchens, зазначає видання. Раніше The Wall Street Journal повідомляла, що Каланік інвестував понад $ 300 млн у підприємство, яке створює кухні тільки для доставки їжі в центрі міст. У серпні Каланік також придбав у Нью-Йорку пентхаус вартістю $ 36,5 млн.

Водночас нинішній генеральний директор Uber Дара Хосровшахі 18 листопада придбав ще 250 тис. акцій за $ 6,7 млн. Тепер Хосровшахі належить трохи більше як 1,5 млн акцій - менше від  1% компанії.

Нагадаємо, у серпні Uber відзвітував про найбільший квартальний збиток за всю історію компанії.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram