ГоловнаСвіт

Під час шторму в Кельтському морі загинув український моряк (оновлено)

Він входив до складу екіпажу мальтійського суховантажа.

Під час шторму в Кельтському морі загинув український моряк (оновлено)
Фото: twitter.com

Український моряк загинув у результаті травми, отриманої під час шторму в Кельтському море. Про це повідомила благодійна організація "Фонд допомоги морякам" Ассоль" у Facebook.

"Суховантаж ALMA (IMO: 9231676, прапор - Мальта) зв'язався з MRCC Corsen, Франція, і запросив медичну допомогу 57-річному українському моряку, що перебуває в критичному стані. Травма була отримана в результаті шторму в морі о 21:10 22 листопада в Кельтському морі, приблизно за 150 км на захід від Бреста", - йдеться в повідомленні.

Команду медпрацівників доставили на борт суховантажу вертольотом. Лікарі констатували смерть моряка в ніч на 23 листопада.

У зв'язку з інцидентом судно перервало рейс з Великобританії на Кубу і попрямувало до французького Бреста.

"Точна причина смертельного нещасного випадку невідома, це може бути що завгодно - від удару хвилі до падіння або удару будь-яким важким предметом", - відзначили в благодійній організації.

Оновлення 17:00. Міністерство закордонних справ України підтвердило загибель українського моряка в Кельтському морі біля берегів Франції. Про це повідомив заступник начальника управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич, передає УНІАН.

"У зв'язку з цим трагічним випадком консул негайно встановив контакт з судновласником, агентом судна, крюїнговим агентством, а також поліцією. Консул забезпечує необхідні в такій ситуації заходи", - повідомив Кирилич.

Нагадаємо, біля берегів Малайзії затримали судно з 22 громадянами України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram