ГоловнаСвіт

Біля берегів Малайзії затримали судно з українцями (оновлено)

За попередньою інформацією, серед екіпажу - 22 громадян України.

Біля берегів Малайзії затримали судно з українцями (оновлено)
Сухогруз New Orion
Фото: https://www.facebook.com/MTWTU

Управління морської поліції Малайзії (MMEA) затримало судно з 23 членами екіпажу, серед яких є громадяни України. Про це 23 листопада повідомляє місцеве видання The Star

Затримання відбулося біля східного узбережжя Джохора.

"Всі 23 члени екіпажу були затримані після того, як вони не змогли показати дозвіл на вхід від адміністрації порту. Члени екіпажу є росіянами і українцями у віці від 21 до 68 років", - сказав директор відомства.

Двоє членів екіпажу були передані працівникам Управління для подальшого з'ясування обставин. Справа розслідується за статтею "якоріння без дозволу".

Затримання судна підтвердили в посольстві Росії. За їхньою інформацією, на борту перебував один росіянин і 22 громадян України. Причиною затримання стала відсутність дозволу на якірну стоянку суховантажу New Orion, який ходить під прапором Ліберії, пише "Интерфакс".

У разі визнання винними, їм загрожує штраф від 24 тисяч доларів США або до 2 років позбавлення волі, пише малайзійське видання.

Оновлення 15:10. Український консул встановив контакт з українським екіпажем затриманого в Малайзії судна і розробляє алгоритм подальших дій. Про це повідомив представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, пише РБК-Україна.

Він наголосив, що українці з екіпажу судна не є затриманими.

"За інформацією морської поліції Малайзії, затриманим є судно, а не екіпаж, склад якого - українці. Підставою для затримання, як повідомила морська поліція, було порушення норм морського судноплавства - опускання якоря без отримання на те згоди", - розповів Кирилич.

Дипломат зазначив, що МЗС тримає справу на контролі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram