ГоловнаСвіт

В Італії затримали понад 300 ймовірних учасників мафіозного клану

Серед підозрюваних - політики і юристи.

В Італії затримали понад 300 ймовірних учасників мафіозного клану
Фото: nv.ua

В Італії правоохоронці провели спецоперацію для боротьби з мафіозним кланом Ндрангета, під час якої затримали понад 300 його ймовірних учасників, передає ANSA.

"Загалом 416 осіб перебувають під слідством за фактом незаконних груп, що діють у південній провінції Вібо-Валентія і пов'язані з кланом Манкузо в місті Лімбаді", - уточнили в агентстві.

Серед підозрюваних є політики, юристи, бухгалтери та держслужбовці. Їм інкримінують злочини в складі мафіозних об'єднань, у тому числі вимагання, вбивства і відмивання грошей.

"Це найбільша операція з часів судового розгляду в Палермо Максі", - сказав головний прокурор Катандзаро Нікола Граттері, маючи на увазі знамениту боротьбу проти сицилійської мафії, яка тривала з 1986 по 1992 рік.

Ндрангета - це велике італійське організоване злочинне угруповання, яке базується в Калабрії - найбіднішій провінції Італії, пише "Громадське".

Нагадаємо, в березні італійська поліція затримала одного з найбільш розшукуваних мафіозі - Марко Ді Лауро, четвертого сина колишнього боса неаполітанської камори Паоло Ді Лауро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram