ГоловнаПолітика

Франція підтримала зміну Мінських домовленостей

У РФ вважають, що Мінські домовленості повинні залишатися незмінними.

Франція підтримала зміну Мінських домовленостей
Этьен де Понсен
Фото: Etienne de Poncins (@EdePoncins)/Twitter

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен вважає, що Мінські домовленості щодо врегулювання ситуації на сході України вимагають прояснення і додаткової інтерпретації.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

"Я повторюся: Мінські угоди залишаються базою, на якій ми працюємо. Поки що немає кращого документа, який би намітив нам цей, можливо, вузький шлях до припинення конфлікту і повернення до миру в цій частині Європи. У той самий час з певних аспектів Мінські домовленості вимагають прояснення, додаткової інтерпретації. Не все в них прописано точно з погляду етапності, і залишається простір для того, щоб досягти більшої точності в деяких деталях практичної реалізації цих домовленостей", - сказав дипломат.

При цьому посол підкреслив, що побажання таких уточнень, адаптації або додаткових інтерпретацій може висловлювати не тільки Україна, а будь-яка сторіна, і вони можуть бути отримані саме в рамках політичного процесу.

"Мінські домовленості окреслюють нам фінальну мету - мирне повернення Донбасу до складу України. А яким саме буде шлях до цієї мети - це буде визначатися безпосередньо в рамках переговорів, роботи дипломатів", - пояснив де Понсен.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський хоче змінити Мінські угоди в частині контролю над кордоном, оскільки "передача українського державного кордону після виборів - це не наша позиція".

Президент Росії Володимир Путін заявив, що зміна одного пункту може потягнути за собою зміну інших. У зв'язку з цим він виключив можливість зміни Мінських угод.

Спікер російського президента Дмитро Пєсков заявив, що зміна Мінських угод можлива тільки в разі спільної роботи Києва з "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram