ГоловнаСвіт

Російського опозиціонера за добу вивезли з Москви на військову службу на Новій Землі

№3 грудня вдома у Шаведдінова провели обшук і відвезли на допит.

Російського опозиціонера за добу вивезли з Москви на військову службу на Новій Землі
Руслан Шаведдинов
Фото: Скриншот видео

У Росії затримали співробітника Фонду боротьби з корупцією Руслана Шаведдінова і відвезли на Нову Землю в Архангельську область для проходження військової служби.

Про це повідомляє "МБК".

"На кількох літаках за добу відвезли на Нову Землю. Чи не жартую. Руслан зараз на архіпелазі Нова Земля", - написав Навальний.

Як розповіла прессекретар Навального Кіра Ярмиш, Шаведдінова доставили у військову частину 23 662. Згідно з відкритими даними, військова частина входить в 33-й зенітний ракетний полк 1-ї дивізії ППО зенітних ракетних військ, що дислокується в селищі Рогачове.

Увечері 23 грудня вдома у Шаведдінова пройшов обшук. Потім його повезли на допит до Слідчого комітету, і з ним зник зв'язок.

24 грудня пресслужба Мосміськсуду повідомила, що суд відхилив апеляцію Шаведдінова на рішення призовної комісії, яка визнала його придатним до військової служби.

Нагадаємо, в минулому році ведучий каналу "Навальний Live" Руслан Шаведдінов і колишній координатор московського штабу Сергій Бойко отримали по 30 діб арешту за організацію мітингу "Він нам не цар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram