ГоловнаСвіт

У Канаді сталося шість землетрусів за дві доби

Обійшлося без жертв і руйнувань.

У Канаді сталося шість землетрусів за дві доби
Остров Ванкувер
Фото: nashvancouver.com

У Канаді з 23 грудня відбулося шість землетрусів. Останній був зафіксований 24 грудня неподалік острова Ванкувер. Його оцінили в 6,2 бала, передає "Укріфнорм" з посиланням на дані Центру землетрусів Канади.

Епіцентр цих підземних коливань містився за 188 км від міста Порт Харді, інформації про руйнування і жертви не надходило. За словами місцевого жителя міста Річмонд, Гіла, деякі будівлі коливалися.

У понеділок неподалік Ванкувера за сім годин сталося п'ять землетрусів різної категорії. Всі вони обійшлися без жертв і руйнувань. Усе узбережжя Британської Колумбії міститься в активній сейсмічній зоні, але остання смертельна НП, пов'язана з підземними коливаннями, відбулася близько 70 років тому.

Острів Ванкувер
Фото: Google maps
Острів Ванкувер

Нагадаємо, землетрус магнітудою 6,3 за шкалою Ріхтера стався на західному узбережжі Албанії 26 листопада близько 4 ранку за місцевим часом. Його епіцентр зареєстрували за 10 кілометрів на північ від портового міста Дуррес і за 30 кілометрів на захід від Тирани. Всього було зафіксовано близько 100 поштовхів. Постраждало близько 2000 чоловік, загинули 50. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram